• Aleksandra Stefanovića 10

  35000 Jagodina, Srbija

 • Pozivni centar

  +381 (0) 35 88 20 835

 • kontakt
 • Odgušenje kanalizacije
 • Higijena
 • Hortikultura
 • Trgovina
 • Tehničko održavanje
 • Periodični pregledi

Odgušenje kanalizacije

Ponekad se dešava da harmoniju svakodnevnog života naruši neka nepredviđena situacija koja utiče na dodatno trošenje sredstava i energije i to baš kada je najmanje potrebna.

Uz pomoć naših stručno osposobljenih timova i savremene mehanizacije
iz ove oblasti nudimo vam usluge:

• Čišćenje – Odgušenje i ispiranje kanalizacionih cevi
• Snimanje – Video pregled stanja kanalizacionih cevi
• Sanacija i reparacija kanalizacionih sistema, šahtova, revizija, separatora i sl.
• Testiranje kanalizacionih sistema

 

Imajući u vidu da je većina stambenih prostora u gradskim sredinama napravljena pre izvesnog vremena, upravo ove, bilo da su u pitanju horizontalne ili vertikalne instalacije često usled neadekvatnog održavanja ili rukovanja predstavljaju potencijalne izvore problema. Neadekvatno postavljene kanalizacione cevi, sanitarna oprema ili jame za odlaganje kanalizacionog otpada, izvor su nepredviđenih troškova. Stvaranje čepova i masnoće usled svakodnevne dugotrajne eksploatacije, glavni su krivci koji mogu uzrokovati i kompletnu zamenu instalacija, ili ukoliko dođu do površinskih slojeva, restauraciju zidova i fasade čitavih objekata. Mi Vam nudimo uslugu snimanja profesionalnom kolornom opremom, kao preventivni vid održavanja i pregleda vaših kanalizacionih instalacja i odvoda. Ovim načinom inspekcije i pregledom snimka efikasno i precizno se određuju uzroci začepljenja i oštećenosti kanalizacione instalacije, čime se jasno i precizno definišu potrebni radovi. Na osnovu toga, u svakom trenutku možete pravovremeno reagovati i sprečiti veća zapušenja i kvarove. Ukoliko do njih ipak dođe, biće vam potrebna usluga mašinskog odgušenja kanalizacije.

Ovakvu aktivnostnost možemo podeliti na nekoliko delatnosti koje imamo u ponudi.

Mašinsko odgušenje kanalizacionih cevi električnim mašinama

Ovakav vid odgušivanja se vrši najsavremenijim mašinama. Obezbeđuje se odgušenje fekalne kanalizacije, odvodnih kanala, vertikala i horizontala. U isto vreme se vrši i temeljno čišćenje masnoće i prljavštine sa zidova cevi, razbija kamenac i ostale naslage koje se talože svakodnevnom upotrebom. Sve navedene radnje omogućavaju da se obezbedi funkcionalan položaj kanalizacionih instalacija.

Odgušenja kanalizacije pod visokim pritiskom vode

Nudimo vam uslugu odgušivanja i pranja kanalizacione instalacije u stambenim, poslovnim, javnim i industrijskim objektima vodom pod visokim pritiskom. Ova usluga se vrši najsavremenijim mašinama pod visokim pritiskom vode. Navedenom tehnologijom vršimo razbijanje tvrdih naslaga i kamenca koji oblažu zidove cevi, čime se temeljno čisti masnoća i prljavština. Visokim pritiskom vode se ukljanjaju svi uzroci začepljenja kišne kanalizacije, fekalnih odvodniih kanala kao i vertikalne i horizontalne kanalizacione instalacije, čime se cevi dovode u stanje potpune funkcionalnosti.

 

Naš profesinalni tim će se u svakom trenutku odazvati vašem pozivu za sanaciju i reparaciju kanalizacionih sistema, šahtova, revizija i separatora

Higijena

Održavanje poslovnih prostorija je jedan od uslova modernog poslovanja i predstavlja lice poslovanja vašeg preduzeća, ali i zadovoljstvo zaposlenih koji provode veći deo dana u poslovnim prostorijama.

Iz oblasti higijenskog održavanja prostorija i okruženja u mogućnosti smo da vam ponudimo više aspekata čišćenja:

Čišćenje i higijensko održavanje

• Rad higijeničarki
• Rad spremačica
• Rad pomoćnog osoblja (kafe kuvarica, kurira i dr.)
• Rad fizičkih radnika

Specijalistička čišćenja

• Građevinsko čišćenje
• Industrijsko čišćenje
• Hospital čišćenje
• Zaštita podova
• Unutrašnja i spoljna zaštita kamena
• Skidanje grafita

Pranje i čišćenje tepiha, itisona i nameštaja

• Pranje i čišćenje tepiha na licu mesta
• Pranje i čišćenje nameštaja na licu mesta

Pranje i čišćenje fasada

• Staklenih
• Strukturnih
• Od fasadne cigle
• i svih drugih vrsta fasada

Zašto izabrati nas!

Naša usluga

Naša usluga podrazumeva kvalitetno uređenje, održavanje, kao detaljno i pažljivo mehaničko i hemijsko čišćenje vaših prostorija, kancelarijskog i industrijskog dela savremenom tehnologijom u periodu kada to vama najviše odgovara.

Prema iskazanoj potrebi može biti na dnevnom, nedeljnom ili mesečnom nivou, ili u terminima kada vam je potrebno spremanje pred važne događaje ili proslave i nakon njih.

Kvalitet usluge

Raspolažemo stručno osposobljenim kadrom za sve navedene prilike, tako da naš angažman podrazumeva pružanje usluga higijeničarki i pomoćnog osoblja, kafe kuvarica i kurira kao i fizičkih radnika.

 

Ukoliko planirate gradnju novih ili renoviranje postojećih stambenih ili poslovnih prostorija, nudimo profesionalnu uslugu građevinskog čišćenja nakon završenih radova. Usluga podrazumeva sve dodatne delatnosti nakon finalizacije gradnje, odnošenje šuta, uklanjanje prašine, otpadnog materijala, čišćenje metalnih, drvenih podnih i zidnih površina, kao i pranje svih delova objekata koji su pod staklom bez obzira na visinu objekta. Kompletno čišćenje sanitarnih čvorova, terasa, stepeništa, holova i bolničkih podova.

Vršimo uslugu održavanja higijene ili generalnog čišćenja vaših poslovnih hala, mašina, magacina, pomoćnih prostorija ili garaža, najsavremenijim industrijskim usisivačima, kvalitetnim hemijskim sredstvima za čišćenje, toplom i hladnom vodom pod pritiskom. Ukoliko planirate novu proizvodnu liniju u hali koja je ranije bila skladišni prostor, vršimo uslugu kompletnog i kompleksnog otklanjanja nečistoća ili odmašćivanja najkvalitetnijim hemijskim sredstvima.

Često izgled fasade definiše sliku o vama ili vašem stambenom ili poslovnom prostoru u očima drugih, a zbog modernog tempa života ili nemogućnosti da je samostano održavate, bivate nezadovoljni i željni promena. Da vaš stambeni ili poslovni prostor zablista pravim sjajem, vršimo uslugu čišćenja svih vrsta fasada od stakla, fasadne cigle, strukturalnih fasada, kao i skidanje grafita.

Izloženi konstantnom dejstvu prašine, grinja pa i alergena, tepisi i tapicarni delovi nameštaja često su izvor lošeg zdravlja. Mi vam nudimo i kvalitetnu uslugu dubinskog suvog pranja tepiha ili pranja aktivnom penom u vašim prostorijama, ili uslugu transporta i pranja u našim prostorijama, kao i dostavu suvog i čistog tepiha ili tapaciranog nameštaja.

Hortikultura

Kao što joj sama definicija kaže hortikultura je umetnost ili veština gajenja cveća, trave, ukrasnog bilja, drveća i žbunja, voća i povrća, posebno u vrtovima, dvorištima ili plantažama. Danas hortikultura može da se definiše kao grana koja se bavi intenzivnim gajenjem biljaka koje ljudi koriste za ishranu, medicinske potrebe ili zbog njihove estetske vrednosti.

Iz ove oblasti nudimo vam usluge:

• Održavanje i košenje travnjaka
• Održavanje i nega cveća
• Održavanje i nega žbunastog rastinja i živih ograda
• Projektovanje i formiranje novih zasada

 

Uređenje životnog prostora oduvek je zahtevalo posebnu pažnju i energiju, kao i pažljiv rad i planiranje. Travnjak kao oaza svakog dvorišta, bilo da je u pitanju stambeni ili poslovni objekat, zahteva predan rad, planski tretman i redovno održavanje, kako bi u svakom trenutku bio lice vašeg objekta. Mi vam iz ove oblasti nudimo kompletno planiranje izgleda travnjaka, njegovog oblika, izbora trave, planiranje dodatnih sadržaja, njihovo stalno obogaćivanje i obrađavanje. Ukoliko već imate travnjak naši predstavnici će se pobrinuti da on bude uvek pokošen zaliven i doteran. Ukoliko ste još uvek u fazi planiranja travnjaka, nudimo vam kompletnu uslugu projektovanja površine, oblika, rasporeda staza, kao i izbor zasada. Travnjak je samo deo ogledala/lica vašeg stambenog ili poslovnog prostora.

Ograničenja za uređivanje dvorišta ili vrta u današnje vreme praktično i da nema, ali u mnogome zavise od ukusa i mere njegovog planiranja i uređivanja. Ponekad su mu potrebne sitne izmene pa da zablista novim sjajem, ponekad su potrebni samo sitni zahvati poput detalja sanacije drvenih delova ili dodavanje kamena ili vodenih elemenata (Fontana) koji su u skladu sa veličinom vašeg dvorišta.

Dvorišne staze daju pečat obliku svakog dvorišta i utiču na njegove oblike i obime, pa kao takve zahtevaju konkretno planiranje kao i izvođenje pri čemu posebnu pažnju je potrebno obratiti na izbor materijala, širinu kao i boju koja definiše balans dvorišta. Mi vam u ovom pogledu nudimo kompletnu uslugu, planiranja, izvođenja, nadzora i kasnijeg održavanja.

Ako postoji deo dvorišta vašeg stambenog ili poslovnog postora na koji niste baš posebno ponosni, nudimo uslugu sadnje, sređivanja, košenja, uređivanja žive ograde ili prikrivanja onih delova koje ne želite da budu vidljivi.

Često zauzeti obavezama modernog načina življenja nemamo dovoljno vremena da se posvetimo dvorištu, a krizne godine naterale su nas da sredstva često opredelimo za neke druge prilike, umesto u održavanje dvorišta. Savremenim tehnologijama, uspeli smo da te troškove svedemo na minimum koji će izazvati maksimum zadovoljstva kod vas.

Po izviđanju terena, razgovora o vašim željama i planovima kao i adekvatnih merenja, ponudićemo vam projekat idejnog rešenja u zavisnosti od površine dvorišta.

Trgovina

Kompanija se bavi trgovinom na veliko i malo pre svega potrošnog materijala robe i opreme u oblasti Facility menadžmenta, a zatim i materijala i opreme za građevinske i instalaterske radove.

U ponudi imamo proizvode za građevinarstvo od prirodnih i veštačkih materijala, kao i materijale za niskogradnju i visokogradnju.

Ukoliko ste planirali izvođenje građevinskih radova za komercijalne ili industrijske objekte i potrebna vam je nabavka materijala, kao pouzdan partner u mogućnosti smo da vam ponudimo širok asortiman proizvoda od opeke, maltera i betona, fert gredice i građevinsko gvožđe, fasade, izolaciju, sve vrste stolarije, vodovodnog materijala, krovno pokrivačkih materijala, kao i materijala za grejanje i ventilaciju pod veoma povoljnim komercijalnim uslovima.

Tehničko održavanje

Tehničko održavanje podrazumeva nesmetano funkcionisanje svih infrasrukturnih sistema i podsistema stambenih ili poslovnih jedinica i rad:

• Električara i elektroautomatičara
• Vodoinstaltera
• Keramičara
• Klima servisera
• Knaufera
• Molera i farbara
• Građevinskog limara
• Fasadera
• Termotehaničara (grejanje, ventilacija i dr.)
• Stolara (drvo, pvc, alu)
• Bravara

 

Kod novoizgrađenih stambenih i industrijskih jedinica uglavnom se vrši samo održavanje, kroz redovne preventivne servise električara, vodoinstalatera, klima servisera i termotehničara. Ovakvu uslugu vam u našem preduzeću omogućavaju profesionalno obučeni, stručni i sertifikovani radnici.

Većina stambenih zgrada je starije gradnje, pa su usled svakodnevne višegodišnje ili višedecenijske eksploatacije često potrebne usluge naših stručnih timova vodoinstalatera na saniranju i održavanju vodovodne infrastrukture , keramičara kod restauracije kupatila i sanitarnih čvorova, molera i farbara prilikom renoviranja i ulepšavanja prostorija, građevinskih limara, fasadera, stolara i bravara za sve neophodne povremene provere ili rešavanje nastalih problema i njihovo uspešno otklanjanje.

Svakom objektu posvećujemo dovoljno adekvatne pažnje, preventivno održavanje varira od provere tehničke opreme, ispravnosti aparata, provere garancije i roka trajanja pa sve do servisiranja i zamene određene opreme. Pouzdan partner u ovom segmentu održavanja, štedi vreme u smislu pravovremenog reagovanja, ali i sredstava koja je potrebno uložiti kako bi se sprečio potencijalni problem. U današnje vreme to je imperativ. Izuzetno vodimo računa o specifikaciji proizvođača opreme i rezervnih delova koju koristimo i sa kojom se srećemo prilikom održavanja, neophodnim ljudskim resursima i učestalosti samog tehničkog održavanja.

Nudimo vam sve navedene usluge i prilikom proširenja, restauracije, popravke ili izgradnje potpuno novih industrijskih i stambenih objekata. Poseban značaj pridajemo i završnim građevinskim radovima koji enterijer održavaju na određenom funkcionalnom i estetskom nivou. Za sve navedene poslove, pored stručnih timova, posedujemo i adekvatnu profesionalnu mehanizaciju i mašine poslednje generacije tehnologije.

 

Periodični pregledi (ppz-gi)

Vršimo uslugu Periodničnih preventivnih pregleda objekata sa aspekta zaštite od požara, kao i pregled i kontrolno merenje gromobranskih instalacija.

Zakonski okviri, preciznije član 2 Zakona o zaštiti od požara, nalaže Sistem zaštite od požara, koji obuhvata skup mera i radnji za planiranje, finansiranje, organizovanje, sprovođenje i kontrolu mera i radnji zaštite od požara, za sprečavanje izbijanja i širenja požara, otkrivanje i gašenje požara, spasavanje ljudi i imovine, zaštitu životne sredine, utvrđivanje i otklanjanje uzroka požara, kao i za pružanje pomoći kod otklanjanja posledica prouzrokovanih požarom.

Iz ove oblasti nudimo vam profesionalnu i stručnu uslugu pregleda vaših industrijskih ili stambenih objekata, kao i kontrolu, servisiranja i zamenu vaših protivpožarnih sistema, a sve to u zakonski propisanim rokovima. Bilo da vršimo pregled sistema za automatsku detekciju i dojavu požara, sistema za gašenje požara raspršenom parom ili hidrantske mreže, protivpožarnih aparata ili sistema za detekciju ugljen monoksida, naš tim će vam biti na raspolaganju u vreme kada to vama najviše odgovara.

Na osnovu Zakona zaštite od požara i pravilnika za stabilne instalacije za dojavu požara vršimo i periodični pregled protivpožarnih centrala, proveru jonizacionih, optičkih i termodiferencijalnih javljača požara, kao i svetlosne i zvučne signalizacije.

Kako se u poslednje vreme gotovo uvek navodi da su najčešći uzrok požara neispravne instalacije, nameće se zaključak da je potrebna njihova redovna kontrola. Zakonski propisi nalažu da se električne instalacije moraju proveravati nakon izvođenja radova, nakon promena na elekričnoj instalaciji, ali i periodično od strane ovlašćenih i stručnih lica. Upravo naši stručno osposobljeni timovi će po vašem pozivu obaviti sva neophodna merenja iz ove oblasti, bilo da su u pitanju merenje i ispitivanje otpora izolacija ili pregled merenja i ispitivanja neprekidnosti zaštitnog provodnika, kao i otpora uzemljenja.
Zakon zaštite od požara i tehničke normative za zaštitu od atmosferskog pražnjenja nalažu periodično vršenje pregleda i merenja na gromobranskoj instalaciji.

Ovakav preventivni pregled podrazumeva kompletan pregled spoljašnje gromobranske instalacije i merenja otpornosti uzemljivača. Ovakvi pregledi su obavezni i vrše se periodično:

• redovna kontrola na 2 godine - kod nivoa zaštite 1
• redovna kontrola na 4 godine - kod nivoa zaštite 2
• redovna kontrola na 6 godine - kod nivoa zaštite 3